Bröllopsfoto

Så här går det till

Planering och bokning

Ni träffar mig, fysiskt eller digitalt, för att berätta om era önskemål och hur ni har tänkt om ert bröllop. Jag berättar om hur jag  jobbar och vad jag kan göra för att uppfylla era önskemål. Tillsammans skissar vi på ett upplägg för dagen som ger de bästa förutsättningarna för fina bilder. 

Efter vårt möte får ni ett kontrakt av mig som innehåller allt vi har kommit överens om. I kontraktet finns all information, bland annat schema, platser och leverans av bilder. Det är ett sätt att stämma av och se om vi har samma bild av fotograferingen. Tycker ni att kontraktet är ok och ni har betalat in förskottsbetalningen är datum för fotografering bokad. 

 

Platsbesök

Om det är möjligt gör vi ett gemensamt besök på platsen där vi ska fotografera på bröllopsdagen. Vi utforskar platsen, planerar tillsammans och tar några provbilder. Det är ett bra tillfälle att lära känna varandra, prova fotoplatser och lyssna in era behov. Ni kan känna på hur det är att stå framför kameran och bli fotograferade av mig samtidigt som vi kan vara kreativa tillsammans och testa och prova innan det är ”skarpt läge”. 

Avstämning innan bröllopet

Nu ska ni snart gifta er, så spännande! Ungefär sex till åtta veckor innan bröllopsdagen har vi en kort avstämning. Vi går genom schemat som vi har kommit överens om vid första mötet för att se om allt fortfarande är aktuellt eller om vi behöver justera något. Ni kanske har fått nya önskemål under tiden, här har vi möjlighet att anpassa schemat, platser och tider. 

Bröllopsdagen

Nu är den här, er stora dag. Jag och kameran hänger med under dagen som planerat; vid förberedelserna, vigseln och/eller mottagningen. Och såklart tar vi oförglömliga porträttbilder.

Bildleverans

Några sneak peaks brukar det alltid bli innan jag hinner fixa alla bilder. Så räkna med att få se några bilder i mobilen ganska snabbt efter bröllopsdagen. Hela paketet med alla härliga bilder från er dag kommer efter fyra till åtta veckor, lite beroende på hög- och lågsäsong. Vill ni ha en bild för tackkortet kan jag lösa det snabbare såklart.


Boka ditt bröllopspaket redan idag

Jag har tre olika bröllopspaket som du kan välja mellan. Alla paket går att justera så att de passar era önskemål.

Mini

 • Planeringsmöte
 • Fotografering innan bröllopet
 • Avstämning innan bröllop
 • Två timmar porträttfotografering på bröllopsdagen eller en timme porträttfotografering och 1 timme vigsel
 • Ca 10 högupplösta digitala bilder för tryck och digital användning
 • 4 900 sek (inkl 6 mil, därefter milersättning 50 sek/mil)

Lagom

 • Planeringsmöte
 • Fotografering innan bröllopet
 • Avstämning innan bröllop
 • Fyra timmar fotografering på bröllopsdagen, till exempel förberedelser, porträttfotografering, vigsel och mingel.
 • Ca 30 högupplösta digitala bilder för tryck och digital användning
 • 7 700 sek (inkl 6 mil, därefter milersättning 50 sek/mil)

 

 

Stor

 • Planeringsmöte
 • Fotografering innan bröllopet
 • Avstämning innan bröllop
 • Åtta timmar fotografering på bröllopsdagen, till exempel porträttfotografering, vigsel, mingel, mottagning och middag.
 • Ca 70 högupplösta digitala bilder för tryck och digital användning
 • 13 900 sek (inkl 6 mil, därefter milersättning 50 sek/mil)

Timpris utöver: 1 300 sek

Kontakta mig för frågor och bokning

Hör av dig med dina frågor, önskemål och boka ett första planeringsmöte: inga@wordpicture.se

Bröllopsfoto i Sätila.
Bröllopsfoto i Sätila.
Bröllopsfoto i Sätila.

När ska du boka fotograf?

Så fort ni har ett datum är det bra att boka fotograf. Tider för bröllopsfotografering brukar vara begränsade, framförallt under högsäsongen.

Hur många bilder får vi?

Beroende på vilket paket ni väljer garanterar jag ett visst antal bilder. Oftast blir det fler än så och ni får alla bilder efter mitt urval. Ni får alla bilder högupplösta och färdigredigerade för digital användning och tryck.

När får vi bilderna?

De första sneak peaks för ni bara några dagar efter bröllopet, oftast i mobilen. Av dessa bilder kan ni välja några som jag fixar färdig snabbare så att ni kan använda dem på tackkortet om ni vill. Hela bildleveransen kommer fyra till åtta veckor efter bröllopet, lite beroende på säsong.

Vad är det för bilder vi får?

Alla bilder kommer som högupplösta, färdigredigerade digitala bilder. Ni får en variant som ni kan använda digitalt, till exempel för att skicka till familjen eller använda i sociala medier, och en variant för tryck så att ni kan skriva ut dem själva.

Kan vi skriva ut bilderna själva?

Ja! I kontraket ni får skriver jag lite om rekommendationer för fotolab som jag tycker är bäst och mest proffsiga. Vill ni ha hjälp med utskrifter kan ni också höra av er till mig, så hjälper jag till.

Vad gör vi om det regnar på bröllopsdagen?

Ingenting, det blir fantastiskt ändå, för det är er bröllopsdag. jag har alltid med mig paraplyer och vi har alltid en plan B för porträttfotograferingen i fall vädret inte tillåter oss att vara i det fria. För bilderna är gråa moln eller lite regn oftast magi.

Hur är det att ha dig som bröllopsfotograf?

Jag är en bildberättande- och porträttfotograf som gör mig så osynlig det bara går under bröllopets alla delar, förutom porträttfotograferingen så klart, för att ni ska kunna njuta av dagen utan störningsmoment.

Helt magiska bilder Inga! – Malin och Mikael

Bröllopsfoto i Kungälv.
Bröllopsfoto i Kungälv.
Bröllopsfoto i Kungälv.
Bröllopsfoto i Kungälv.
Bröllopsfoto i Kungälv.
Bröllopsfoto i Kungälv.