Bröllopsfoto

Så här går det till

Planeringsmöte och bokning

Ni träffar mig för att berätta om era önskemål och hur ni har tänkt om ert bröllop. Jag berättar om hur jag brukar jobba och vad jag kan göra för att uppfylla era önskemål. Tillsammans skissar vi på ett upplägg för dagen som ger de bästa förutsättningarna för fina bilder. Det här första mötet kan vi ta fysiskt eller digitalt, det som funkar bäst för er.

Efter vårt möte får ni ett kontrakt av mig som innehåller allt vi har kommit överens om. I kontraktet finns all information, bland annat schema, platser och leverans av bilder. Det är ett sätt att stämma av och se om vi har samma bild av fotograferingen. Tycker ni att kontraktet är ok och ni har betalat in förskottsbetalningen är datum för fotografering bokad. Nu är det dags att boka tid för en fotografering innan bröllopet.

Fotografering innan bröllopet

En sådan fotografering är toppen, ni kan känna på hur det är att stå framför kameran och bli fotograferade av mig samtidigt som vi kan vara kreativa tillsammans och testa och prova innan det är ”skarpt läge”. Själva datumet för denna fotograferingen är inte så noga, men helst i god tid innan bröllopsdagen.

Avstämning innan bröllopet

Nu ska ni snart gifta er, så spännande! Ungefär sex till åtta veckor innan bröllopsdagen har vi ett kort avstämningsmöte där vi tillsammans kollar på schemat vi har kommit överens om vid första mötet för att se om allting fortfarande är aktuellt eller om vi behöver justera något. Ni kanske har fått nya önskemål under tiden och här har vi möjlighet att anpassa schemat, platser och tider. Det här mötet kan vi ta fysiskt eller digitalt, det som funkar bäst för er.

Bröllopsdagen

Nu är den här, er stora dag. Under tiden ni gör er redo för dagen är jag redan ute på platserna vi tänkte fota på – helt enkelt för att kolla att allt är som vi vill ha det och att inget oförutsett har hänt. Sedan hänger jag och kameran med under dagen, vid förberedelserna, vigseln och/eller mottagningen. Och såklart tar vi oförglömliga porträttbilder.

Bildleverans

Några sneak peaks brukar det alltid bli innan jag hinner fixa alla bilder. Så räkna med att få se några bilder i mobilen ganska snabbt efter vigseln. Hela paketet med alla härliga bilder från er dag kommer efter fyra till åtta veckor, lite beroende på hög- och lågsäsong. Vill ni ha en bild för tackkortet kan jag även lösa det snabbare.

Helt magiska bilder!

– Malin och Mikael

Priser och vanliga frågor

Naturligt ljus och äkta berättelser